Svenska Chokladsällskapet – Nyhetsbrev 1
Mar 23, 2014 ChokladsällskapetMatNu har Svenska Chokladsällskapet startat. Både yrkesverksamma och chokladälskare är välkomna.
Årsavgiften 2014 är Kr. 150 och kan sättas in på bankgiro 526-9493. I avgiften ingår Journal Choklad.
Vi kommer att ordna studiebesök, provningar och kurser.
Du når oss på bibs@bibsfood.se, mobil 0708105172 och c/o Dahlberg,
Kristinedalsvägen 35B, 131 46 Nacka
Chokladfestival i Köpenhamn
Jag är precis hemkommen från Köpenhamn och Chokladfestivalen, ordnad av
danska Chocoladeselskapet. Mycket trevligt arrangerat. Jag träffade Mads Volmer
Nielsen, «formand» i selskapet. Vi beslutade om, att sällskapen blir medlemmar hos
varandra.
Årsmöte
Du är välkommen till ÅRSMÖTE på ovanstående adress 22 april kl. 18. Vi väljer
styrelse och antar stadgar.
CHOCO CHOCOLATE erbjuder:
Choklad- och pralinprovning
Chokladen och kakaofrukten har en tusenårig lång och spännande historia med sitt
ursprung i Amazonas djupa snår. Följ med på en resa till regnskogens djupa dalar
och upplev en njutningsfylld kväll med kvalitetschoklad och olika praliner. Under
provningen provas choklad med varierande kakaohalt från flera delar av världen och
man får lära sig om chokladens historia, kakaoodling och framställning. Visste ni att
kvalitetschoklad har många hälsobringade effekter? Vi dricker båda kall och varm
dryck under provningen, en mysig och lärorik chokladupplevelse.
Datum: Torsdag 3 april kl 1900 – 2030. Sista anmälningsdag: Fredag 28 mars.
Pris: 320kr för medlemmar. 380kr för icke-medlemmar. I priset ingår även en liten
present.
Max antal deltagare: 12 personer
Plats: Choco Chocolate. Parmmätargatan 5, Stockholm. Ingång Klark, bredvid
Panini. 1 tr upp, ingen hiss. Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset, uppgång mot
Parmmätargatan/Hantverkargatan.
Pralinkurs
Chokladen har en lång och spännande historia och har genom åren använts både
som valuta och medicin. Under denna intensiva och roliga chokladupplevelse får du ära dig mer om skapandet av choklad från kakaoböna till chokladkaka samt hur
pralintillverkning går till – hur man kokar en pralinfyllning, tempererar samt gjuter
praliner i en pralinform. Upplevelsen sker i grupp med andra. I samband med kursen
får du 10% rabatt vid köp av choklad, pralinformar och tillverkningsverktyg.
– Lär dig om choklad och kakaofrukten
– Tillverka egna praliner och chokladbräck
– Ta med dig dina egentillverkade juveler hem i en fin ask eller cellofanpåse
Datum: Söndag 6 april kl 1200. Varaktighet: 1.5 – 2 timmar
Sista anmälningsdag: Måndag 31 mars
Pris: 395kr för medlemmar. 495kr för icke-medlemmar.
Max antal deltagare: 8 personer
Plats: Choco Chocolate. Parmmätargatan 5, Stockholm. Ingång Klark, bredvid
Panini. 1 tr upp, ingen hiss. Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset, uppgång mot
Parmmätargatan/Hantverkargatan.
BIBS food erbjuder:
Gör egna chokladpraliner på gammaldags vis
Datum: lördag 10 maj kl. 10 – 14
Sista anmälningsdag: 3 maj
Pris; 400 kr. (inkl. lunch och en stor ask praliner att ta hem)
Laga en trerättersmiddag med choklad som krydda
Datum: tisdag 10 juni kl. 17
Sista anmälningsdag: 3 juni
Pris: 200 kr. + dryck
Anmälningarna är bindande fr.o.m. en vecka före start.
Plats: Kristinedalsvägen 35B, 131 46 Nacka
Buss 409 mot Duvnäs utskog från Slussen. Hållplats Skuru Idrottsplats.
100 meter att gå.
Lakritsfestival
22 – 23 mars är det Lakritsfestival i Stockholm, Annexet vid Ericsson Globen.
Värt ett besök!
Vid datorn
Birgitta Dahlberg