Svenska Chokladsällskapet – Nyhetsbrev 1

Nu har Svenska Chokladsällskapet startat. Både yrkesverksamma och chokladälskare är välkomna.

Årsavgiften 2014 är Kr. 150 och kan sättas in på bankgiro 526-9493. I avgiften ingår Journal Choklad.

Vi kommer att ordna studiebesök, provningar och kurser.

Du når oss på bibs@bibsfood.se, mobil 0708105172 och c/o Dahlberg,

Kristinedalsvägen 35B, 131 46 Nacka

Chokladfestival i Köpenhamn

Jag är precis hemkommen från Köpenhamn och Chokladfestivalen, ordnad av

danska Chocoladeselskapet. Mycket trevligt arrangerat. Jag träffade Mads Volmer

Nielsen, «formand» i selskapet. Vi beslutade om, att sällskapen blir medlemmar hos

varandra.

Årsmöte

Du är välkommen till ÅRSMÖTE på ovanstående adress 22 april kl. 18. Vi väljer

styrelse och antar stadgar.

CHOCO CHOCOLATE erbjuder:

Choklad- och pralinprovning

Chokladen och kakaofrukten har en tusenårig lång och spännande historia med sitt

ursprung i Amazonas djupa snår. Följ med på en resa till regnskogens djupa dalar

och upplev en njutningsfylld kväll med kvalitetschoklad och olika praliner. Under

provningen provas choklad med varierande kakaohalt från flera delar av världen och

man får lära sig om chokladens historia, kakaoodling och framställning. Visste ni att

kvalitetschoklad har många hälsobringade effekter? Vi dricker båda kall och varm

dryck under provningen, en mysig och lärorik chokladupplevelse.

Datum: Torsdag 3 april kl 1900 – 2030. Sista anmälningsdag: Fredag 28 mars.

Pris: 320kr för medlemmar. 380kr för icke-medlemmar. I priset ingår även en liten

present.

Max antal deltagare: 12 personer

Plats: Choco Chocolate. Parmmätargatan 5, Stockholm. Ingång Klark, bredvid

Panini. 1 tr upp, ingen hiss. Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset, uppgång mot

Parmmätargatan/Hantverkargatan.

Pralinkurs

Chokladen har en lång och spännande historia och har genom åren använts både

som valuta och medicin. Under denna intensiva och roliga chokladupplevelse får du ära dig mer om skapandet av choklad från kakaoböna till chokladkaka samt hur

pralintillverkning går till – hur man kokar en pralinfyllning, tempererar samt gjuter

praliner i en pralinform. Upplevelsen sker i grupp med andra. I samband med kursen

får du 10% rabatt vid köp av choklad, pralinformar och tillverkningsverktyg.

– Lär dig om choklad och kakaofrukten

– Tillverka egna praliner och chokladbräck

– Ta med dig dina egentillverkade juveler hem i en fin ask eller cellofanpåse

Datum: Söndag 6 april kl 1200. Varaktighet: 1.5 – 2 timmar

Sista anmälningsdag: Måndag 31 mars

Pris: 395kr för medlemmar. 495kr för icke-medlemmar.

Max antal deltagare: 8 personer

Plats: Choco Chocolate. Parmmätargatan 5, Stockholm. Ingång Klark, bredvid

Panini. 1 tr upp, ingen hiss. Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset, uppgång mot

Parmmätargatan/Hantverkargatan.

BIBS food erbjuder:

Gör egna chokladpraliner på gammaldags vis

Datum: lördag 10 maj kl. 10 – 14

Sista anmälningsdag: 3 maj

Pris; 400 kr. (inkl. lunch och en stor ask praliner att ta hem)

Laga en trerättersmiddag med choklad som krydda

Datum: tisdag 10 juni kl. 17

Sista anmälningsdag: 3 juni

Pris: 200 kr. + dryck

Anmälningarna är bindande fr.o.m. en vecka före start.

Plats: Kristinedalsvägen 35B, 131 46 Nacka

Buss 409 mot Duvnäs utskog från Slussen. Hållplats Skuru Idrottsplats.

100 meter att gå.

Lakritsfestival

22 – 23 mars är det Lakritsfestival i Stockholm, Annexet vid Ericsson Globen.

Värt ett besök!

Vid datorn

Birgitta Dahlberg