Mani in pasta

Välkomna på matlagning med Mani in pasta – Pasta fresca

Vad är skillnaden mellan linguine, fettuccine och pappardelle? Vad är skillnaden mellan tortellini, ravioli och caramelle?

Mani in pasta – som på italienska betyder händer i degen – är en matlagningskurs för dig som vill lära dig att göra den godaste Pasta Fresca genom att blanda ägg och mjöl. Men är det verkligen så enkelt? Ja och nej! Ingredienserna kanske är få men här får du också jobba på tekniken och samtidigt utforska den stora mångfalden av vad det går att skapa med ett så litet innehåll.

Målet med kursen är att du ska lära dig mycket nytt om färsk pasta och fyllningar. Efter att vi lagat maten tillsammans samlas vi till lunch för att under trevliga former tillsammans smaka på och njuta av den pasta fresca vi har gjort tillsammans.

Ledare Giovanna Carlsson är född i Neapel, Italien och är bokstavligen talat uppvuxen med händerna i degen. Även om hon älskar den svenska matkulturen har hennes hjärta inte slutat slå för den äkta italienska maten. Giovanna är Food guide i sin hemregion Kampanien i Italien och även ledare i det Italienska språket hos oss på ABF Stockholm.

Hos BIBS food, Kristinedalsvägen 35B, Skuru, Nacka.
1 februari kl. 12 – 15
8 februari kl. 12 - 15
Kostnad: kr. 400 (Bankgiro 526 eller betalas på plats.)

Vi avslutar med lunch, som vi lagat, och vin. Du får intyg efter genomgången kurs.

Plats

Kristinedalsvägen 35B i Skuru i Nacka.
Buss 409 mot Duvnäs Utskog går från Slussen kl. 11.30. Gå efter bussen, så är Kristinedalsvägen första vägen till höger. Andra huset till vänster är 35B.

Anmälan och kontakt

Anmälan görs till Birgitta på bibs@bibsfood.se eller 070-8105172.

VÄLKOMNA